Mëngjesi i asaj dite (Poezi kushtuar vëllait tim Enis Krivaqa)

0
2387

Ishin ditë të bukura të jetës sonë

Ato ditë të nxehta vere.

Fytyra jote, heshtja dhe qëndrimi yt

Më bëri të mahnitem me ty.

Çdo ditë të re vëreja tek t’i diçka

Komunikimi dhe përshtypjet nuk ishin të zakonshme.

Në thellësi të zemrës ndieja se ti ishe më i veçantë

Ngase t’i meritoje më shumë se buzëqeshjen.

Përkushtimi dhe interesimi yt

Të bëri që çfarë mësove deri në vdekje e praktikove.

Jeta na bëri të ndahemi për një kohë

Por ti nuk i lejove kohës të na ndajë.

Me gojën tënde të ëmbël njerëzit rreth vetes i bëre çdoherë të lumtur

Mëngjesi i asaj dite ishte natë për ne.

Lajmin për ty zemra ime nuk desh ta pranojë

Pse? Sepse ti ishe njeriu që tani na mungon.

Ti ike, por heshtja jote mbeti

Njerëzit dëshmuan se ti ishe i mirë.

Ne u ndamë e inshallah nën hijen e Arshit do të takohemi.

Nëse më ke harruar, atëherë thuaj:

“O Zot, kush më deshi për hir të madhërisë Sate?”

Unë do të them ja ku jam…

 

Shkroi : Rashit Zylfiu

Kushtuar vëllait tim Enis Krivaqa, Allahu e mëshiroftë