E enjte, 26 Maj, 2022

8 – BIJA IME ! -(My daughter!)- Rashit Zylfiu

video
https://www.youtube.com/watch?v=JSWG8ezxwhs

4 – KUR DO TË KTHEHESH ? (When you will return?) Rashit Zylfiu

https://www.youtube.com/watch?v=IubJxPoQVOY Kur do të kthehesh? Allahu i Madhëruar thotë: “Dhe kthehuni tek Zoti juaj.” (Kur’an, 39:54) Kujtimet që të mbeten nga fëmijëria janë vetëm lagjja ku u rrite dhe ëndrrat që nuk t’u realizuan. Kur ishe i vogël nuk e kuptoje se çfarë po ndodhte me ty....

3 – PSE TE MERZITEM ? (Why to get bored) Rashit Zylfiu

video
https://www.youtube.com/watch?v=S_utToU4tsI Pse të mërzitem? I dashuri ynë, Muhamedi paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, lutej: “O Zoti im, kërkoj mbrojtjen Tënde nga brengat dhe mërzia!” Mërzia është errësirë e fshehur në brendësinë e njeriut, ngadalëson frymëmarrjen, shtrëngon gjoksin, copëton zemrën. Ajo shkaktohet kur dashuron diçka...

2 – TI DHE UNË ! (You and I !) Rashit Zylfiu

video
https://www.youtube.com/watch?v=USDU2pG1dRc Ti dhe unë! “ Atë ditë miqtë do të bëhen armiq të njëri-tjetrit, përveç të devotshmëve.”(Kuran 43:67) Që ti dhe unë të mos jemi nga kjo kategori, na duhet një fillim i ri, një hartë e përbashkët, një mjet udhëtimi, sepse ne kemi një qëllim, një...

1 – KUSH JE TI ? (Who Are You ?) Rashit Zylfiu

video
https://www.youtube.com/watch?v=p8Do9uZuo_g Kush je ti? Të gjithë jemi nga Ademi dhe Ademi është nga dheu. Ky është fillimi dhe fundi. Materia e krijimit tonë është dheu, i cili simbolizon qetësinë, dëlirësinë, modestinë, sinqeritetin dhe gjallërinë. Kur njeriu arrin ta kuptojë realitetin e dheut, e njeh më mirë vetveten. Kur...

Fati dhe logjika

video
https://www.youtube.com/watch?v=dPlzSV9KgCI Video nga instagrami Autor : Rashit Zylfiu https://www.instagram.com/rashitzylfiu/  

TE DUA …! (Love You)

video
AUTOR & IDEA: RASHIT ZYLFIU TEMA : TE DUA (LOVE YOU) KORREKTOR LETRAR:ARIAN KOÇI PËRKTHEU NË ANGLISHT : BLERIM SHERIFI TITRAT:RINOR SYLEJMANI KAMERAMANË: EGËZON SYLEJMANI MONTAZHI & POST PRODUCTION : EGËZON SYLEJMANI REALIZOI: MENMEDIA PICTURES për SHENJA AUDIO: FLORIANT SALIHU NENTOR 2015 https://www.youtube.com/watch?v=3JtQnD4SSBI

KUSH JAM UNE ? -(Who I am ?)

video
Kush jam unë?! Erdha por askush s’më pyeti pse erdha. A jam unë ai zëri që qaja e të tjerët qeshnin rreth meje, më donin por arsyen nuk e dija? A jam unë ai që fillova të ecja por nuk ecja drejt, fillova të flisja...

PER TY, O NEFSI IM ! -(For you, o my nafs!)

Për ty, o nefsi im! Ambiciet e mia sapo filluan të rriten, ëndrrat dhe dëshirat e mëdha nisën dalëngadalë të më ngacmojnë. Fillova të mendoja se kjo botë më përket vetëm mua. Atëherë e kuptova se ti brenda meje vazhdimisht po më pëshpëritje. https://www.youtube.com/watch?v=ZqvE1CaG9sA Për ty! Për ty...

DOKUMENTAR “DITEN KUR TE NJOHA TY” AUTOR- RASHIT ZYLFIU

video
“Ditën kur të njoha ty” paraqet një film të shkurtër dokumentar, mbi njohjen multidimensionale të figurës së profetit Muhamed (paqja qoftë mbi të), dhe ndikimin multidimensional të figurës së tij në mbarë njerëzimin. Në këtë dokumentar marrin pjesë personalitetet nga sferat e ndryshme duke shpalosë...

Me te lexuarat

5. Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam

Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Subjekti: Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Burimi : Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi : nr.185(11/19) Përzgjodhi...