Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #19: KI FRIKË ZOTIN

0
Këshilla 19: KI FRIKË ZOTIN   Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿ وَخَافُونِ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِين ﴾ “Frikësohuni mua, nëse jeni besimtarë!”   Nuk ka dyshim...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #18: NGA PUNA NDALEMI VETËM KUR TË HYJMË...

0
Këshilla 18: NGA PUNA NDALEMI VETËM KUR TË HYJMË NË XHENET   Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿ لَا يَبْغُونَ عَنْهَا حِوَلًا ﴾ “ ...dhe nuk...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #17: A IA VLEN BARRA QIRANË

0
Këshilla 17: A IA VLEN BARRA QIRANË   Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿ إِنَّمَا هَـٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا مَتَاعٌ    ﴾ “...me të vërtetë jeta e...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #16: QIELLI ËSHTË AFËR

0
Këshilla 16: QIELLI ËSHTË AFËR Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿ فَإِنِّي قَرِيبٌ ﴾ “...Unë jam afër...”    Lutjes së sinqertë i hapen dyert e qiellit,...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #15: NËSE DO ZOTI, DO BËHET MIRË

0
Këshilla 15: NËSE DO ZOTI, DO BËHET MIRË   Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿  وَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ     ﴾ “Mund...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #14:  ÇFARË HALLI KE?

0
Këshilla 14:  ÇFARË HALLI KE Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿ وَاللَّـهُ خَيْرٌ وَأَبْقَى ﴾ “Allahu është më i miri (në të shpërblyer) dhe...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #13: BËHUNI SYÇELË

0
Këshilla 13: BËHUNI SYÇELË Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿خُذُوا حِذْرَكُمْ﴾ “Bëhuni syçelë.” Veprimi i shkaqeve materiale legjitime të mundshme është prej ligjeve kozmologjike....

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #12: BINDJA NË ZOT

0
Këshilla 12: BINDJA NË ZOT Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿وَكَانُوا بِآيَاتِنَا يُوقِنُونَ﴾ “Dhe ndaj argumenteve Tona ishin të bindur.” Besimi në Allah, mbështetja...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #11: OPTIMIZMI ËSHTË BESIM

0
Këshilla 11: OPTIMIZMI ËSHTË BESIM   Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿ وَلَا تَيْأَسُوا مِن رَّوْحِ اللَّـهِ ﴾ “E mos e humbni shpresën nga mëshira...

Virusi corona këshilla dhe mësime: Këshilla #10: DURIMI I MIRË

0
Këshilla 10: DURIMI I MIRË Allahu ﷻ thotë në Kur’an:  ﴿فَصَبْرٌ جَمِيلٌ﴾ “Durim i mirë (pa ankesë).” Gjëja më madhështore që e ndihmon njeriun...

Me te lexuarat

Trashëgimia e femrës ne Islam

0
Falënderimet i takojnë Allahut, që na udhëzoi ta kuptojmë Islamin dhe na sqaroi dispozitat në librin e Tij. Paqja, mëshira dhe begatitë e Allahut...