E mërkurë, 29 Qershor, 2022

KUSH PO E RRËNON FAMILJEN !?

Ibn Kethiri ka përmendur se kur Allahu pa se Ademi a.s. u ndie i vetmuar dhe një ditë kishte rënë në...

Kultura e urrejtjes

Ndjenjat janë pjesë e karakterit të njeriut. Rëndësia e tyre është se ato kanë fuqi shtytëse dhe lëvizëse. Prapa çdo lëvizje...

Tri vështirësitë e planifikimit

MËSO DHE AVANCO (3)  Tri vështirësitë e planifikimit Emocionet. 2. Pamundësia 3. Mëdyshja. Cila është zgjidhja? * Të përdorim emocionet dhe ndjenjat...

Projekte personale për hir të ndryshimit

MËSO DHE AVANCO (2)   Projekte personale për hir të ndryshimit Afrohu te Zoti më shumë, mos i shndërro...

Si të përgatitemi për provime

MËSO DHE AVANCO! Si të përgatitemi për provime Fillo me emrin e Zotit tënd, me ‘Bismilah’, lute Zotin të të dhurojë...

10. SFIDA E NDARJES

“Të Allahut janë çdo gjë që ka dhuruar dhe ka marrë.” Allahu thotë: “Çdo qenie e gjallë do të shijojë vdekjen!” (Al’imran: 185) Nuk...

9. SFIDA E SËMUNDJES

“Dhe kur të sëmurem, Ai më shëron.” (Shuara: 80) Të gjithë gjendemi në sallën e madhe të provimit që quhet jetë. Çdo...

8. SFIDA E MËRZISË

“O Zoti im, kërkoj mbrojtjen Tënde nga brengat dhe mërzia!” Mërzia është pjesë e jetës sonë dhe e natyrës njerëzores, asaj nuk...

7. SFIDA E PËRBALLJES ME MËKATIN

“Ai di për shikimin me cep të syve, edhe për atë që e fshehin në zemra.”(Gafir: 19) Ka njerëz që kur dëgjojnë...

6. SFIDA E FRIKËS

  “Dhe i siguroi prej çdo frike!’’ (Kurjesh: 4) Edhe pse njerëzit besojnë se dobia dhe dëmi janë në duart e Allahut, në...

Me te lexuarat

5. Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam

Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Subjekti: Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Burimi : Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi : nr.185(11/19) Përzgjodhi...