E diel, 28 Shkurt, 2021

Kush e rrënoi murin kinez?

Kinezët dëshironin të jetonin të sigurt dhe prandaj ndërtuan "murin kinez". Ata menduan se nuk mund ta kalonte askush për shkak...

10. SFIDA E NDARJES

“Të Allahut janë çdo gjë që ka dhuruar dhe ka marrë.” Allahu thotë: “Çdo qenie e gjallë do të shijojë vdekjen!” (Al’imran: 185) Nuk...

PËRMENDJA E ALLAHUT (DHIKRI)

Hyrja Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi Pejgamberin Muhamed sal-lAllahu alejhi ue selem. Nëse mund ta përshkruajmë...

Vëllazëria në Islam

Allahu i Madhëruar thotë: “Atë ditë shokët e ngushtë do të jenë armiq të njëri-tjetrit, përveç atyre që ishin të sinqertë...

Si të llogaritësh zekatin e pasurisë tënde?

Allahu i Madhërishëm e ka bërë farz zekatin dhe e ka bërë një prej shtyllave të Islamit. Kushtet me të cilat...

AKIKA, SUNET I HARRUAR

  Falënderimet i takojnë Krijuesit te botëve, paqja dhe mëshira qofshin mbi Pejgamberin alejhi salatu ue selam. Po mendoja se cila do...

Si të zgjohemi për namaz

-Allahu i Lartësuar distancohet nga ata që lënë namazet. Ka thënë Pejgamberi salallahu alejhi ue selem: "Mos e lër qëllimisht namazin....

Porositë e Lukmanit për birin e tij (2/2)

Porositë e Lukmanit për birin e tij (2/2) Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin,...

9. SFIDA E SËMUNDJES

“Dhe kur të sëmurem, Ai më shëron.” (Shuara: 80) Të gjithë gjendemi në sallën e madhe të provimit që quhet jetë. Çdo...

3. SFIDA E TËRHEQJES NË JETË

SFIDA E TËRHEQJES NË JETË “Përqendrohu vendosmërisht ashtu si je i urdhëruar.” (Hud: 112) Gjëja më e shtrenjtë që posedon njeriu, pasuria më...

Me te lexuarat

5. Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam

Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Subjekti: Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Burimi : Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi : nr.185(11/19) Përzgjodhi...