E diel, 28 Shkurt, 2021

Dy profilet: Profili i njeriut të devotshëm vs profili i njeriut të devijuar

Dy profilet: Profili i njeriut të devotshëm vs profili i njeriut të devijuar  

Udhëtimi pa kthim!

Papritmas ... vjen lajmi se… ka vdekur Abdullahu! Sejid Huderiju, Allahu i qoftë i kënaqur me të, kumton se Pejgamberi salallahu alejhi...

Kënaqësia më e madhe në xhenet

Kënaqësia dhe dhuntia më e madhe, më e larta dhe më madhështorja në botën tjetër është të shikuarit e Allahut të...

Porositë e Lukmanit për birin e tij (2/2)

Porositë e Lukmanit për birin e tij (2/2) Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin,...

A i di përgjigjet e këtyre pyetjeve?

Çfarë është Kurani? Kurani është fjalë e Allahut, e zbritur Muhamedit sal-lallahu alejhi ue selem, bëhet ibadet me leximin e...

A e dini se kush është i pari?

- E para gjë që Allahu krijoi  është lapsi. - Kodra e parë në Tokë është Ebu Kajs (kodra më e njohur...

10 këshilla të arta për çiftin e ri

Historia duhet falënderuar që na solli detaje të cilat ndoshta errësira e injorancës sonë do t’i mbulonte, por ajo i zbuloi....

5. SFIDA E DHEMBJES

“Duaje të dashurin, por përmbahu...” Sa e sa njerëz në jetë, kur i shohim apo i përmendim, na hapin plagët e shkaktuara...

10. SFIDA E NDARJES

“Të Allahut janë çdo gjë që ka dhuruar dhe ka marrë.” Allahu thotë: “Çdo qenie e gjallë do të shijojë vdekjen!” (Al’imran: 185) Nuk...

Orari i thjeshtë ditor i muslimanit dhe i muslimanes

Falja e pesë kohëve të namazit në kohën e vet. Leximi i dy faqeve Kur'an. Përmendja e Allahut gjatë ditës. ...

Me te lexuarat

5. Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam

Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Subjekti: Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Burimi : Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi : nr.185(11/19) Përzgjodhi...