E diel, 28 Shkurt, 2021

AKIKA, SUNET I HARRUAR

  Falënderimet i takojnë Krijuesit te botëve, paqja dhe mëshira qofshin mbi Pejgamberin alejhi salatu ue selam. Po mendoja se cila do...

VËRTETE, TI JE NË NJË SHKALLË TË LARTË TË MORALIT!

Të nderuar vëllezër, shpresoj se në këtë rrugëtim së bashku me ju do të ndajmë dhe kujtojmë disa çaste nga jeta...

Dyert e shejtanit tek besimtari

Kush është shejtani? Besimi ynë, i Ehli Sunneh ue Xhema, është se shejtani është prej xhinëve. Shejtani është krijesë, i krijuar para...

PËRMENDJA E ALLAHUT (DHIKRI)

Hyrja Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi Pejgamberin Muhamed sal-lAllahu alejhi ue selem. Nëse mund ta përshkruajmë...

XHAMITË, ATO VENDE TË DASHURA

XHAMITË, ATO VENDE TË DASHURA Shkruan: Rashid ZYLFIU Umeti i Muhamedit, sal-lallahu alejhi ue selem, është dalluar me ndërtimin e xhamive, dhënien...

2. SFIDA E MUNGESËS SË VETËBESIMIT

“Besimtari i fortë është më i mirë dhe më i dashur tek Allahu sesa besimtari i dobët dhe te të dy ka...

1. SFIDA E EMOCIONEVE

“Mos u hidhëro” Shembulli yt është si deti i qetë pranë të cilit njeriu ndien qetësi, rehati, emocione të veçanta, stabilitet dhe...

Haxhi, rrugëtimi i lumturisë

Falënderimi i takon Allahut që e bëri haxhin farz për umetin e Pejgamberit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem në shtëpinë e shenjtë,...

LEHTËSIMET QË SOLLI PEJGAMBERI, SAL-LALLAHU ALEJHI UE SELEM

Në këtë univers çdo gjë është në dobi dhe shërbim të njeriut. Po të mos ishte kështu, atëherë si mund të...

Cilësitë e besimtarit në kohën e fitneve

  Cilësia e parë: largimi nga hidhërimi dhe ngutja Kur njeriu hidhërohet, nuk mund t’ia qëllojë të vërtetës, prandaj Pejgamberi sal-lAllahu alejhi...

Me te lexuarat

5. Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam

Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Subjekti: Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Burimi : Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi : nr.185(11/19) Përzgjodhi...