E diel, 28 Shkurt, 2021

Agjenda e Islamit në edukimin e fëmijëve

Islami dhe edukimi i fëmijëve Edukimi i fëmijëve gjithmonë ka paraqitur fushën në të cilën çdo individ ka dëshiruar të...

FAMILJA NË ISLAM

Urtësia dhe vullneti i Allahut i ka paraprirë njerëzve, që lidhja martesore të jetë koncepti i ndërtimit të këtij universi. Allahu...

Mesazhe të shkurtra të përgatitura nga Hoxhë Rashit Zylfiu

Qaja sepse ecja zbathur. U ndala vetëm atëherë kur pashë një njeri pa këmbë. Përshtati: Rashit Zylfiu Jo çdo rënie është fundi, ngase shiu është...

Mesazhi

Mesazhi Kur ju merrni një mesazh, Ai tërheq vëmendjen tuaj. Edhe kur nuk e njihni dërguesin, Edhe kur e njihni, Mesazhi ju intereson edhe më shumë. Kur...

Diçka interesante mbi Kuranin

Diçka interesante ! Si të dimë numrin e kaptinave, mekase dhe medinase ? Kaptina bekare ka gjithsej 286 ajete . Numri 286...

Muzika, zëri i shejtanit

“Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur...

A i di përgjigjet e këtyre pyetjeve?

Çfarë është Kurani? Kurani është fjalë e Allahut, e zbritur Muhamedit sal-lallahu alejhi ue selem, bëhet ibadet me leximin e...

Si të zgjohemi për namaz

-Allahu i Lartësuar distancohet nga ata që lënë namazet. Ka thënë Pejgamberi salallahu alejhi ue selem: "Mos e lër qëllimisht namazin....

Vëllazëria në Islam

Allahu i Madhëruar thotë: “Atë ditë shokët e ngushtë do të jenë armiq të njëri-tjetrit, përveç atyre që ishin të sinqertë...

Udhëtimi pa kthim!

Papritmas ... vjen lajmi se… ka vdekur Abdullahu! Sejid Huderiju, Allahu i qoftë i kënaqur me të, kumton se Pejgamberi salallahu alejhi...

Me te lexuarat

5. Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam

Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Subjekti: Mjedisi dhe mbrojtja e tij në vështrimin islam Burimi : Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi : nr.185(11/19) Përzgjodhi...